1 Aralık 2016 Perşembe

Köylerde Para Kazandıran Karlı İşler


Şehirlerde ki kargaşalı yaşamdan veya stresten artık sıkıldınız mı ? Veya ailenizden kalma tarlalarınız bahçeleriniz var ve bunu değerlendirmek mi istiyorsunuz.  İşte bu makalemi sizler için yazmaya çalışacağım. Köyde çalışarak para kazanmak istiyorsanız makalemi sonuna kadar sabırla okumanızı
tavsiye ediyorum.






  Köy hayatı öz hayatımızdır aslında. Teknoloji ve sanayinin gelişmesiyle köylerimizden şehirlere göç ettik ve çeşitli donanımlar kazanarak işlerde çalışmaya başladık. Ama şehirlerdeki yoğun stres ve kalabalıktan ne zaman bunalsak kendimizi köyümüzde hayal ettik. Hatta birçok insan emeklilik planlarını köylerine yerleşmek üzere kurdu bile.

  Köy hayatını yaşarken mutlaka maddi bir desteğe ihtiyacımız olacak. İşte birazdan okuyacağınız listemizde köyde çalışarak karlı işler yapabilecek ve ciddi ücretler kazanabileceksiniz. Şimdi listemize göz atalım.


Kendi Çiftliğinizi Kurun

Yaşadığımız dünya organik besinlere büyük bir talep oluşturmaktadır. İşte sizde bu organik çiftlik pazarından kendi payınızı alabilirsiniz. Büyüklüğünüze göre kümes hayvanları, büyük baş hayvanlar besleyebilirsiniz. Gerekli firmalarla iletişime geçerseniz ve belirtilen bazı standartları karşılarsanız yüksek ücretler kazanabilirsiniz.



Süt Çiftliği

Büyükbaş hayvanlar köylerimizin olmazsa olmazıdır desek yeridir. İşte bu büyükbaş hayvanlarınız yeterli sayıda ise süt çiftliğinizi kurabilirsiniz. Gündemi takip ediyorsanız kutu sütlerin sağlıksız olduğuyla ilgili birçok habere ulaşabilirsiniz. Bu sayede bu fırsatı değerlendirip yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.



Fidan Çiftliği


Şehirlerde git gide yeşil alanlar azaltılırken bir yanda yeşil çevreye olan bağımlılık giderek artmaktadır. Eğer uygun iklimli bir köyde yaşayacaksınız bu iş size göre olabilir. Fidanlar yetiştirip satarak köy hayatında yüksek ücretler kazanabilirsiniz.



Organik Tarım


Organik tarım şehirlerde bile yapılırken sizin köy hayatında bu işi yapmamanız imkansızdır. Zaten ürünleri doğal yollarla yetiştirirseniz yani gerekli ilaçlamalar dışında kimyasal madde kullanmazsanız bütün ürünleriniz organik kapsamına girecektir. Organik tarım pazarının her geçen gün küreselleştiğini ve taleplerin arttığını düşünürsek bu iş size oldukça karlı bir iş olabilir.



Kurutulmuş Ürünler


Ülkemiz çoğu kurutulmuş ürünlerin ihracatında ilk sırayı almaktadır. Bahçenizde hasadını yaptığınız ürünleri kurutarak sizde bu alana dahil olabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse kuru üzüm veya kuru incir üretimi bu işler arasında sayılır. Ürünlerinizi doğal olarak yetiştirip güneş ışığından ve köylerimizin temiz havasından yararlanarak kurutup satabilirsiniz. Bu iş sayesinde standartların üzerinde gelir elde edersiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder