6 Aralık 2016 Salı

İşinin Patronu Olmak İsteyen Girişimcilere Öneriler


Günümüzde birçok kişi kenarda duran birikmişini sermaye olarak kabul edip kendi işini kurmak istemektedir. Bu istek ve planlar defalarca düşünülür ve en sonunda bir fikir üzerinde karar kılınır. Ancak bu aşamadan sonra girişimci kişiyi çeşitli zorluklar beklemektedir. Bu zorlukları en kolay yoldan atlatmak için bu makaleyi yazmaya karar verdim. Girişimci olmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gerekenlere göz atalım.







Gündemi Takip Edin

 Evet ilk maddemiz gündemi takip etmek. Gündemi takip edin derken siyasi veya kültürel olaylardan bahsetmiyorum tabi. Bahsettiğim gündem iş gündemi. Bir işe girişimci olarak katılmadan önce olabildiği kadar uzun süre iş gündemini takip edin. Hangi işlerde ne gibi riskler var veya bu işi yaparsanız kar oranınız ne olur bunları iyice araştırın. 

Hayal Gücünüzü Zorlayın

 
Hayal gücünüzü küçümsemeyin. Girişimcilikle hayal gücünün ne alakası var diye aklınızdan sakın geçirmeyin. Herkesin yaptığı işe atılmaya karar verdiyseniz bu işte başarılı olmak, bir adım öne geçmek için farklı bir fikir geliştirmek zorundasınız. Sıradanlaşmış iş fikirleri içinde boğulmak istemezsiniz.

Toplumu İzleyin

 
Yapacağınız iş ne olursa olsun insanlara hizmet edeceksiniz. Bu yüzden insanları yani toplumun alışkanlıklarını izlemeyi ihmal etmeyin. Girişim fikirlerinizi toplumun yararına olacak şekilde oluşturursanız her zaman kazanan siz olursunuz.

Değişim Sizi Korkutmasın

 Diyelim ki bir iş kurdunuz ve gidişat istediğiniz gibi değil. Hemen olumsuzluğa kapılmayın. Yaptığınız iş üzerinde değişiklikler düşünmeye başlayın. Neden bu işi yapamıyorum ? gibi sorular sizi başarıya ulaştıracaktır.

Sektör Analizi Yapın

 Girişimci olarak katılacağınız sektörü iyi analiz edin. Atıldığınız sektördeki pazar paylarını güzel şekilde yorumlayın ve bu tespitlerinize göre hareket edin. Ne gibi maliyetler sizi batırabilir veya hangi maliyetler kendini amorti edebilir gibi tespitlere dikkat edin.

Örnek Alın

 Girişimci ruhunuza uygun bir kişi muhakkak bulun ve onu kendinize örnek alın. Örnek aldığınız kişinin nasıl başarılı olduğunu, ne gibi yollar izlediğini, hangi zorlukları atlattığını her olumsuzluğa kapıldığınızda tekrar tekrar okuyun. Bu size yapacağınız işte cesaret verecek ve işinize bağlanmanıza yardımcı olacaktır.

Kendinize Güvenin

 Girişimci olarak atılacağınız sektör ne olursa olsun kendinize inanın ve güvenin. Bu işi yapabileceğinizi sadece yeni başladığınız için çok fazla dikkatli olmanız gerektiğini unutmayın. Bu işi başardığınızda hissedeceğiniz  mutluluk duygusunu içinizde canlı tutun. Unutmayın girişimci olmasaydınız sonuçları ne olursa olsun yaşadıklarınızı asla öğrenemeyecek ve acaba diye kendinize soru sormaktan asla yorulmayacaksınız. İşin sonu ne olursa olsun öğreneceğiniz tecrübeler size bir sonraki iş adımında büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder