3 Aralık 2016 Cumartesi

Adsense Başvurusu Yapmadan Önce Mutlaka Okuyun


Bu makalemde biz bloggerların hayali olan Adsense sistemine başvurmadan önce bilmeniz gerekenleri anlatmaya çalışacağım. Sizler gibi bende henüz Adsense sistemine başvuruda bulunmadım. Adsense kayıt olma özelliği açıldığı anda heyecana kapılsam da sonrasında araştırmalar yaptım ve hemen başvurmamam gerektiğini öğrendim. İşte bu araştırmalarım sonucundan öğrendiğim başlıklar için bu makaleyi yazıyorum. Makaleyi sonuna kadar okuduğunuzda umarım aklınızdaki soru işaretleri kalkmış olur.






İçeriğinizden Emin Olun

Adsense sistemine kayıt olmadan önce yazdığınız içeriklerden emin olun. Emin olun derken kast ettiğim özgün içerikler üretmiş olmanızdır. Google sistemiyle iş yapacağınızı unutmayın. İçeriklerinizde kopya veya çalıntı içerik varsa kullanılan programlar sayesinde tespit edilip onay alamazsınız. Çalıntı içeriğin Adsense dahil hiçbir reklam sistemi tarafından onaylanmadığını belirtmekte fayda var.


İçerik Sayınız


Blogunuzu oluşturdunuz ve bir veya iki içerik oluşturdunuz Adsense kayıt olma sayfası aktifleşti. Buradan sonra hemen başvuru yapmayın. Adsense sisteminin kontrol ettiği bir diğer kriterde içerik sayılarınızdır. Sitenizde ne kadar fazla özgün içeriğiniz varsa ziyaretçileriniz sitenizde o kadar fazla zaman geçirecektir. Şunu kabul edelim hiçbir ziyaretçi bir veya iki içerik için bir siteye gelmez. İçerik sayınız fazlalaştıkça onay almanız daha kolay olacaktır.



Ziyaretçi Sayısı


Blogunuza veya sitenize reklam verilmesinin mantığı daha fazla insana ulaşılmasıdır. Blogunuza günlük gelen ziyaretçi sayısı 10 kişiyi geçmiyorsa reklam almanız çok zordur. Sitenizin ziyaretçi sayısı yani hit sayısı ne kadar yüksekse Adsense onayı almanız o kadar kolay olacaktır.



İçerik Konunuz


Özgün içerikler üretiyorsunuz ve ziyaretçi sayınız yüksek ama her defa içerik konunuz uygun değilse yine kabul edilmezsiniz. Google Adsense sisteminin belirlerdiği bazı politikalar gereği yasaklı olan konular vardır. Bunlara örnek vermek gerekirse sigara,alkol,uyuşturucu vb gibi ürünlerin yer aldığı bloglar veya sitelerdir. Bu gibi konuların yer aldığı ve özendirmek unsuru taşıyan makaleleriniz varsa kabul edilmeniz imkansızdır.


İçeriğinizin Düzenli Girilmesi

Blogunuzu açtınız ve bir haftada yüz tane içerik girdiniz. Bunu yaparak Adsense onayı alacağınızı sanmayın. Her hafta yüz tane özgün içerik girebilirim diyorsanız hiçbir sorun yoktur. Ama ilk başta içerik patlaması olsun sonra haftada bir veya iki taneye düşerim diyorsanız yanılıyorsunuz. Kendinize bir rutin belirleyin ve buna sadık kalmaya çalışın. Belirli aralıklarla eski yazılarınızı güncelleyip ve içerik girerek onay alma sürecinizi hızlandırmış olursunuz




Her başvuruda olduğu gibi Adsense başvurusunda da bir çok kriter mevcut. Ancak ben red yeme yani onay alamama durumlarının en çok yaşandığı başlıklara değinmek istedim. Eğer daha farklı ve daha önemli maddeler biliyorsanız lütfen yorumlarda belirtiniz







4 yorum:

  1. Güzel bilgiler tesekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Hocam. Bende de Çok Fazla Konu Yok Ama Bekliyoruz Bakalım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Umarım onay alırsınız

      Sil