24 Kasım 2016 Perşembe

Blog Açacak Konu Bulamayanlara Konu Önerileri


Bu yazımızı blog dünyasına girmeye heves eden ama ne yazacağım, konu bulamıyorum diye şikayet edenlere tavsiyeler vermek için yazıyorum. İnternet aleminden her gün iki yüz bine yakın blog açılmaktadır. Herkesin kendi dünyasını sergileyebildiği bu bloglardan hem kazanç elde edebilir hemde çok eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Evet kabul etmeliyiz ki düşünebileceğiniz her konu hakkında yazılmış olan bloglar karşınıza çıkacaktır. Yani sizin düşündüğün fikirleri ele almış ve içerik üreterek yayın hayatına devam eden bloglara rast geleceksiniz. Ancak durun hemen karamsarlığa kapılıp yazmaktan vazgeçmeyin. Sizin düşündüğünüz konuyu elbette yazan var diye vazgeçecek değilsiniz. Yapmanız gerekenlerin başında tespit ettiğiniz blogların önlerine nasıl geçebilirim nasıl farklı şekilde içerik üretebilirim olmalıdır. Şimdi dilerseniz blog konularına göz atalım.


Seyahat Blogu


Listemizin ilk sırasında yer alan blog seyahat blogudur. Bu blog oldukça eğlenceli bir konuyu sizlere sunar. Ancak bu blog hakkında yazmanız için düzenli olarak seyahat edebilmeli ve seyahat etmenize engel bir durum olmamalıdır. Gezdiğiniz yerlerin tarihi yerlerini anlatabilir, yemek yediğiniz yerler hakkında bilgilendirme yazıları yazabilirsiniz. Gittiğiniz yerlerin meşhur danslarını yemeklerini listeleyebilir gezinizi sonlandırırken sizde oluşan izlenimlerinizi paylaşabilirsiniz.


Beslenme Blogu


Bu blogu yazmanız için gıdaları iyi tanımalısınız. Gıdaları tanımak koşulunu karşılıyorsanız ve mutfağa yatkın biriyseniz hiç düşünmenize gerek yok. Sağlıklı beslenme programları oluşturabilir, spordan sonra yenmesi ve yenmemesi gereken besinler gibi birçok liste hazırlayabilirsiniz. Hangi besinlerin konsantrasyonu arttığına hangi besinlerin iştah açtığına gibi geniş bir kitleye hitap edecek makaleler yazmaya başlayabilirsiniz.


Film/Kitap/Tiyatro


Bu blog konumuz ise okumayı ve izlemeyi sevenlere hitap ediyor. İzlediğiniz filmlerin izlenmesi gereken yönlerini ,film hakkındaki düşüncelerinizi ziyaretçilerinizle paylaşabilirsiniz.
Eğer kitap kurduysanız okuduğunuz kitapları konularına göre ayırabilir ve kitabı okurken hissettiğiniz duygularınızı anlatabilirsiniz.
Ayda iki veya üç kez tiyatroya gidiyorsanız gittiğiniz oyunlarda oynayan oyuncuları, oyunun temasını ve oyunun temasının nasıl işlendiğini büyük bir zevkle makalenize dökebilirsiniz

Fotoğrafçılık

Eğer fotoğrafçılık yapmayı seviyorsanız. Hayatın içinde yaşanan kesitleri ölümsüzleştirmek size göreyse bu blog konusu da size göre demektir. Fotoğrafçılığa başlamak isteyenlere tavsiyeler verebilirsiniz, sevdiğiniz fotoğraf temalarını ziyaretçilerinizle paylaşabilirsiniz. Fotoğrafçılık dünyasına ait ne varsa hem eğlenerek paylaşabilir hemde geniş bir kitle elde edebilirsiniz.

Uzmanlaştığınız Spor Dalları
Kendinizi ve yaşamınızı bir spor dalında uzmanlaşmak için adadıysanız paylaşacağınız yazılarla birçok kişiye yön verebilirsiniz. Uğraştığınız sporla neden uğraşmanız gerektiğini belirtebilirsiniz. Bu sporu yaparken dikkat etmeniz gerekenler, yapmamanız gerekenler diye geniş bir makale konusunu kaleme alabilirsiniz.

Oyunlar

Oyun oynamayı seviyorsanız ve oyun dünyasını takip etmekten hoşnutsanız bu blog konusu tam size göre. Oynadığınız oyunları çeşitli yönlerle eleştirebilir, iyi ve kötü yanlarını, oyunun senaryosunu anlatabilirsiniz. Çıkacak olan oyunlar listesi hazırlayabilir, oyunların satış rakamları gibi değişik ve dikkat çekici türde makaleler yazabilirsiniz.

Motivasyon

Hitap gücünüzün yüksek olduğuna inanıyorsanız bu blog konusu eminim hoşunuza gidecektir. İnsanlara sözünüzü dinletebiliyorsanız, verdiğiniz tavsiyelerle başarıya ulaşmaları için izlemesi gereken yolları uygulamalarını sağlıyorsanız hiç durmayın direk yazmaya başlayın. Emin olun ki motivasyon yazılarınız ziyaretçilerin hoşuna gidecektir.

Mobil Uygulamalar

Mobil uygulamalara merakınız varsa ve yayınlanan uygulamaları yakından takip ediyorsanız bu konu hakkında makaleler yazabilirsiniz. En çok indirilen uygulamaların neden bu kadar tercih edildiğini ve bu uygulamaların hangi kolaylıklar sağladığını makalenizde anlatabilirsiniz. Gelecek aylarda çıkması beklenen uygulamaları liste haline getirebilirsiniz.Yapmanız gereken tek şey araştırma yapmak ve kelimelere dökmek.

Yabancı Dil


Bildiğiniz yabancı dil veya diller sayesinde de geniş bir okuyucu kitlesi elde etmeniz mümkün. Bildiğiniz dili nasıl öğrendiğinizi, ne gibi eğitimler aldığınızı, nasıl geliştirdiğinizi yazabilirsiniz. Neden bu dili öğrenmemiz gerektiğini, bu dilin iş yaşamında bize kazandıracağı avantajlara değinebilirsiniz.

Kişisel Blog

Belki de blog türleri arasında en çok tercih edilen tür kişisel gelişim bloglarıdır. Konu sınırlamasının olmadığı bu blog türünde isterseniz gün içinde yaşadığınız farklı gelişmeleri, dilerseniz araştırma yaptığınız bir konunun araştırma süreçlerini anlatabilirsiniz. O gün ne yazmak isterseniz onu kelimelere dökebilir ziyaretçilerinizle paylaşmayı amaçlayabilirsiniz.

Yukarıda değinmeye çalıştığım blog konuları umarım size ilham kaynağı olmuştur. Eğer makalemizde yer almasını düşündüğünüz blog türleri varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.
Dilerseniz aşağıdaki makalemizde blog açarken nelere dikkat etmeliyiz sorusunu detaylı olarak okuyabilirsiniz
Blog Açarken Dikkat Etmeniz Gerekenler





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder